Elleparken blev bygget og stiftet i 1949/50 som lejebolig. Dengang skulle familien have børn for at få anvist en lejlighed og det var ikke ualmindeligt, at de forholdsvis små lejligheder havde store børnefamilier. Dengang blev der fyret med kul og gårdens raske drenge hjalp til med at skovle kul.

A/B Elleparken er beliggende i trygge og rolige omgivelse i det hyggelige Musikbyen og er omgivet af grønne områder som Vestre Kirkegård og Københavns næststørste park, Valbyparken. Med kort afstand til bus, S-tog, bibliotek, institutioner, fritidsaktiviteter, Valby Vandkulturhus og indkøbsmuligheder, er området et paradis og ligger kun 15 minutters transport fra Rådhuspladsen. Der vil i årene fremover blive bygget en metrostation på Mozarts Plads. Mozarts Plads blev anlagt i 1930.

Sjælør Boulevard forløber fra Vigerslev Allé i nord til Wagnersvej i syd. Den sydlige boulevardstrækning, der blev anlagt i 1931, indgår ikke i det overordnede vejnet, men funger udelukkende som lokal boligvej. Boulevarden er et karakterfuldt og smukt friareal og strækningen indgår som led i et grønt forløb, der via Karens Minde og Tippen, forbinder Kongens Enghaves bolig områder med Kalvebodforløbet.

Ejendommen består af 123 lejligheder og ændrede i 1963 status til andelsbolig.

Foreningens bygning ligger på hhv. Sjælør Boulevard 29-43, Händelsvej 1-3 og Rubinsteinsvej 1-15, 2450 København SV.